وب سایت داینامیک

وب سایت داینامیک یا همان وب سایت پویا سایتی است که توسط طراح سایت به صورت اختصاصی ساخته می‌شود و دائم محتوای آن با یک سیستم مدیریت محتوا (cms) در حال تغییر است. این تغییرات را مدیر سایت بدون نیاز به طراح سایت به راحتی اعمال می‌کند به جهت اینکه دائما در حال بروزرسانی هستند، وب سایت داینامیک و پویا نامیده می‌شوند. این تغییرات شامل اضافه کردن متن و عکس، حذف آن‌ها و ویرایش آن‌ها می‌شود.


طراحی سایت پویا و داینامیک چیست؟

در طراحی سایت به روش داینامیک از زبان‌های برنامه نویسی تخصصی مانند php یا asp استفاده می‌شود که کاملا تمام نیازهای مشتری و خدماتش را برآورده می‌کند.

این مدل سایت‌ها مستقیم به یک بانک اطلاعاتی وصل می‌شوند تا اطلاعات را از آن بگیرند و تغییر دهند. مانند سیستم‌های ثبت نام در سایت، فروش اینترنتی، ثبت نظرات، دریافت ایمیل و... که همگی جز مشخصه‌های وب سایت‌های داینامیک هستند.

سیستم مدیریت محتوایی که در سایت‌های داینامیک وجود دارد باعث شده است تا بدون هیچ دانش برنامه نویسی مدیر سایت به راحتی بتواند اطلاعاتی را وارد سایت کند و یا ویرایش انجام دهد.

از معروف‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توان به Wordpress و Joomla اشاره کرد.


مزایای طراحی سایت داینامیک

1. مدیریت راحت و آسان وب سایت داینامیک توسط ادمین‌های سایت که هیچ نیازی به دانش تخصصی و برنامه نویسی ندارند. یعنی ورود اطلاعات جدید، ویرایش متن، اضافه کردن عکس و حذف مطالب به راحتی انجام می‌شود.

2. به روز رسانی سایت به صورت 24 ساعته بدون هیچ محدودیت زمانی

3. سئو سایت با توجه به امکان تغییرات مداوم و ورود اطلاعات و محتوای جدید بهتر انجام می‌شود.

4. به وجود صفحات جدید بدون هیچ گونه محدودیت

5. ارائه خدمات متنوع به کاربران و مشتریان

6. استفاده از چند زبان

7. کاهش هزینه‌های نگهداری و مدیریت سایت

8. شخصی سازی سایت با توجه به نوع خدمات و سلیقه شخصی

9. امنیت خوب

10. امکان داشتن چندین مدیر سایت به صورت همزمان

معایب سایت داینامیک

1. مدیریت از پایگاه داده یا همان بانک اطلاعاتی نیازمند دانش تخصصی و فنی است.

2. به دلیل استفاده از پایگاه داده (Database) نیاز به Ram و CPU

 بیشتری است که در نتیجه هزینه سایت بیشتر خواهد شد. مخصوصا هنگامی که تعداد کاربران و بازدیدکنندگان از سایت، بیشتر و بیشتر شود.

3. به دلیل استفاده از بانک‌های اطلاعاتی امکان دسترسی به اطلاعات و یا هک وجود دارد. به همین علت متخصصان باید به لحاظ امنیتی با روش‌های صحیح از دیتابیس نگهداری کنند که این قضیه مستلزم پرداخت هزینه است اما به قدری مهم است که ارزش این هزینه را دارد.

4. با توجه به اینکه این سایت‌ها معمولا با برنامه نویسی اختصاصی توسط برنامه نویس طراحی می‌شوند، اگر بخواهید بنا به هر دلیلی طراح وب را عوض کنید، تغییرات بعدی بر روی سایت شما زمان‌بر و هزینه‌بر خواهد بود زیرا برنامه نویس و طراح جدید از ابتدا باید کدها و سیستم را بررسی کند.


روش‌های ساخت وب سایت داینامیک

1. سایت داینامیک با سیستم مدیریت محتوا

2. ساخت سایت داینامیک با برنامه نویسی کاملا اختصاصی از صفر تا صد

در روش اول همانطور که قبلا توضیح دادیم، با توجه به سیستم مدیریت محتوا امکان ورود اطلاعات و تغییر آن‌ها توسط مدیر سایت به راحتی وجود دارد.

در روش دوم از ابتدا تا انتهای کار حتی سیستم مدیریت محتوا نیز با توجه به نیاز مشتری توسط طراح برنامه نویسی می‌شود و یک وب سایت کاملا اختصاصی با خدمات ویژه به مشتری تحویل داده می‌شود.