سایت استاتیک چیست

از اولین و پایه‌ای‌ترین روش‌های طراحی سایت، سایت‌های استاتیک است. در این روش که توسط طراحان وب با HTML و CSS انجام می‌شود، تمامی اطلاعات از مشتری گرفته و سپس توسط طراحان وب روی صفحات سایت قرار می‌گیرد. در سایت استاتیک امکان ویرایش یا اضافه کردن مطالب فقط توسط طراح سایت امکان پذیر است و هیچ سیستم مدیریت محتوایی (cms) روی این سایت‌ها قرار ندارد.


طراحی سایت استاتیک

در سایت استاتیک محتوای صفحات ثابت است و هر کاربر در هر روز و ساعتی که از سایت بازدید کند با محتوای یکسانی روبرو می‌شود. به همین خاطر این روش برای سایت‌های کوچک و شرکت‌های کوچک مناسب است. اما اگر تعداد صفحات وب سایت زیاد باشد، استفاده از این روش مناسب و مقرون به صرفه نیست.

همچنین در این روش همانطور که گفته شد امکان ویرایش متن و عکس، تغییر محتوا و یا حتی حذف برخی مطالب توسط صاحب سایت نیست و فقط طراح وب سایت می‌تواند این تغییرات را به وجود آورد.

پس اگر صاحب یک کسب و کار اینترنتی هستید و یا شرکتی دارید که خدمات گسترده‌ای ارائه می‌دهد، فکر طراحی وب سایت با روش استاتیک را از سر بیرون کنید و به دنبال روش دیگر مانند طراحی سایت داینامیک باشید.

در ادامه مزایا و معایب این روش را باهم بررسی می‌کنیم:

مزایای طراحی وب به روش استاتیک
سرعت بالا: 
در این روش چون هیچ درخواستی از دیتابیس وجود ندارد و هیچ پردازشی هم انجام نمی‌شود، کاربران سریعا درخواست خود را دریافت می‌کنند. 

امنیت بالا:

در سایت‌های استاتیک امنیت بسیار خوب است زیرا تغییراتی در سایت ایجاد نمی‌شود و امکان ورود حفره‌های امنیتی در این پلتفرم‌ها کم است.

هزینه کم:

هزینه طراحی سایت استاتیک پایین‌تر از داینامیک است. اما اگر نیاز باشد که طراح دائما محتوا و دیتا را تغییر دهد، هزینه بیشتر خواهد شد.

معایب طراحی سایت استاتیک

عدم تغییر محتوا:

تغییر محتوا و اضافه و حذف عکس‌ها باید حتما توسط طراح وب سایت انجام شود که این کار هزینه‌بر است.

عدم وجود سیستم مدیریت محتوا و پنل کاربری:

برای ساخت محتوای جدید و پست‌ها در سایت استاتیک باید سایت از نو راه اندازی شود.

زمان زیاد برای تغییر محتوا توسط طراح:

طراح وب سایت زمان زیادی را برای تغییر محتوا و دیتا می‌گذارد.